Međunarodni aerodrom Sarajevo podržao “Youth to Business Forum“

Društveno odgovorno poslovanje neizostavni je dio poslovne strategije Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Jedno od područja naše odgovornosti prema društvu jeste i opredjeljenost podržavanja obrazovnih projekata s ciljem unapređenja kvalitete života zajednice.
Prepoznavši obrazovanje kao jedan od najbitnijih segmenata ljudskog djelovanja, naše preduzeće dalo je svoj doprinos realizaciji projekta “Bosnia and Herzegovina Youth to Business Forum".
Naime, Globalna studentska mreža AIESEC, 10. maja 2014. godine u Sarajevu je organizirala “Bosnia and Herzegovina Youth to Business Forum”.
Riječ je jednodnevnom događaju kojem je cilj okupiti studenate i kompanije na jednom mjestu, na kojem mogu razmjenjivati ideje i misli u konkretna djela, koja će utjecati na životnu sredinu. Realizacija projekta ogleda se kroz cjelodnevne radionice i panel diskusije. Forum je od velike važnosti za sve mlade u Bosni i Hercegovini koji žele izaći iz okvira standardnog i svakodnevnog.
Studenti koji su se uključili u rad Foruma su imali priliku da se upoznaju sa praksama iz najsupješnijih internacionalnih i bh. kompanija koje posluju na domaćem tržištu.
Forum je održan u Mostaru (14. maj), a planirano je održavanje i u Banjoj Luci     (31. maj), a cilj je dovesti studente u kontakt s različitim kompanijama da bi se zajedno razgovaralo i došlo do rješenja problema, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou